fredag 11. februar 2011

Hverdagsmirakel

Ja, bloggen har vært "dau" lenge. Men ett nytt år gir nye muligheter. Og det betyr også mer blogg håper jeg:) Må vel korte ned på innleggene også, så jeg greier å leve opp til de nye mulighetene. Det blir kanskje lettere å lese også?

Jeg er veldig glad for tiden. Glad for at det virker som om at kommunepolitikerne ønsker å utrede å melde Alta inn i forvaltningsområdet for samisk språk. Det har vi jobbet for utrolig lenge fra sameforeningens side.

Det er selvsagt langt frem til den dagen da Álttá - Alta er en del av språkforvaltningsområdet. Nå må vi jobbe videre for å forklare, avklare og betrygge. Ett mål burde være å minske usikkerhet og bekymring hos folk. Det er en viktig jobb å gjøre dette til en positiv og trygg prosess.

Når kommunen innlemmes i språkforvaltningsområdet vil vi kunne ringe kommunen å spørre på samisk og få svar på samisk. De kommuneansatte kan få flere tilbud om å lære mer samisk. Kanskje får vi flere SFO ansatte som kan samisk, flere ansatte i omsorgsinstitusjoner som kan samisk og kanskje også flere lærere som vi jo ønsker oss hele tiden. Ungene, de eldre og vi andre får bruke samisk i møtet med vår kommune. Informasjon på nettsidene til kommunen er kanskje på samisk. Det er språkkonsulent i kommunen. Lokale læreplaner med mer samisk innhold. Mye bra.

Dagdrøm i dag - hverdagsmirakel i morgen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk nettiketten:) Så bra at du er engasjert og vil kommentere. Velkommen!